Înlătură notificare
Bun venit pe comunitatea noastră.
Te rugăm să te înregistrezi şi/sau să te loghezi pentru a putea posta.

Reţeta bunicii :)

Discuție în 'Spam' creată de Archon, 19 Sep 2019.

Watchers:
Acest subiect este urmărit de 1 membri.
  1. Archon
    Offline

    Archon Membru Albion
    Membru Albion

    Înscris:
    8 Iun 2019
    Subiecte:
    32
    Mesaje:
    144
    Aprecieri primite:
    28
    Aprecieri oferite:
    37
    N. Caracter:
    Archon
    Breaslă:
    d0ntCry
    Referral:
    Remix
    Salut.

    Am facut acest chec pufos cu cacao de atatea ori si pentru atat de multe ocazii, incat cred ca-l pot face cu ochii inchisi. Checul este unul din deserturile clasice romanesti. Il faceau bunicile noastre, mamele noastre si acum este randul nostru sa ducem reteta mai departe. Este atat de iubit si de popular incat tuturor le place. Mama este una dintre marile iubitoare ale acestui chec, la fel ca mine, de altfel. Alaturi de reteta de cozonac, checul este desertul pe care il facem cel mai des. Ni l-a facut toata copilaria si imi amintesc cu drag si nostalgie de feliile groase de chec presarate din abundenta cu zahar pudra. Era minunat pentru micul dejun, dar si ca gustare.

    Va rog nu va lasati pacaliti, reteta aceasta de chec pufos cu cacao este putin diferita de cea pe care o facea mama. Am modificat-o in asa fel incat sa fie usor de facut si sa reduc la minim riscul de a da gres. Cel mai important lucru atunci cand faceti aceasta reteta este sa bateti cat mai bine albusurile, in asa fel incat sa incorporati cat mai mult aer in ele. Pentru asta puteti folosi un stand-mixer sau pur si simplu un mixer manual. Puteti incerca si cu un tel, insa va dura considerabil mai mult timp. Aveti grija cand separati albusurile. Nicio picatura de galbenus nu trebuie sa ajunga in ele. La fel, nicio picatura de grasime, altfel nu se vor bate cum trebuie.

    Ingrediente:

    5-6 oua
    200g de făină
    200 g zahăr
    1 linguriță praf de copt
    2 linguri cacao
    4 linguri ulei
    1 praf de sare
    2 plicuri de zahar vanilat
    1/2 esență vanilie
    fulgi de migdale, alune, nuci/cocos (pentru decor)

    Iată cum se prepară:

    Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile împreună cu un praf de sare cu un mixer, până ce se fac spumă tare. Se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se mixează până ce spuma devine lucioasă și fermă.

    Se amestecă gălbenușurile cu cele 4 linguri de ulei, turnând câte puțin, apoi se pun peste albușuri și se amestecă ușor, fără mixer.

    Praful de copt se amestecă cu făină și se toarnă în ploaie, câte puțin, peste albușuri. Cu o spatulă, se fac mișcări largi și ușoare, ca aluatul să nu scadă în volum.

    Se pune aluatul într-o tavă de cozonac tapetata cu hârtie de copt, păstrând aproximativ 1/4 din aluat.

    În aluatul rămas în bol amestecă, pui cele 2 linguri de cacao combinată cu puțină apă caldă, cât sa arate ca o pasta. Peste aluatul din formă îl pui și pe cel rămas, și cu o scobitoare amesteci aluatul cu cacao în aluatul de culoare albă, ca să iasă un chec marmorat.

    Se verifică după 10-20 minute, în funcție de cuptor și de culoarea checului. Se face testul cu scobitoarea, dacă iese curată din centrul prăjiturii, checul este gata.
    Se pudrează cu zahăr pudră, alune, nuci sau se servește simplu.

    Pofta buna.
     
  2. qWizzip ☺
    Offline

    qWizzip ☺
    Fondator
    Membru personal

    Înscris:
    19 Feb 2016
    Subiecte:
    394
    Mesaje:
    1.853
    Aprecieri primite:
    433
    Aprecieri oferite:
    64
    N. Caracter:
    [SGA]qWizzip
    Breaslă:
    Metin2Albion
    NOU
    Acceptăm chec pufos ca donaţie.
     

Distribuie pagina asta